Skip to main content

Rovers rekent zich niet rijk: “We staan nog met lege handen”

Tijdens de eerste finale tussen VOC en HandbaL Venlo was doelvrouw Liza Rovers (22) een van de belangrijke schakels bij de winnende bezoekers uit Limburg. De goalie weet dat het aanstaande zaterdag een heel andere wedstrijd gaat worden.

Advertentie

In Amsterdam ging VOC voor het eerst onderuit in eigen huis (23-24). “We wisten dat als we kampioen zouden willen worden dat we minstens één keer bij VOC zouden moeten winnen. Dat hebben we op het juiste moment gedaan”, vertelt Rovers opgetogen.

Voor rust keerde ze onder meer twee strafworpen. Kim Molenaar en Riejanne Blaauw van VOC stuitten op Rovers. “Het is vet om in een finale zo te kunnen keepen”, glundert de Boekelse. “Maar in de eerste helft heb ik ook veel hulp van mijn dekking gehad. De meiden waren enorm aan het bikkelen. Het is veelzeggend dat VOC maar zeven keer wist te scoren.”

Zoveel fans uit Venlo
“Juist de ongeslagen status in eigen huis van VOC heeft ons gemotiveerd. Alleen als we hen in Amsterdam zouden verslaan, het onmogelijke, zouden we kans blijven maken op de titel. Dat heeft ons wel aan het denken gezet”, vertelt Rovers. “Dat we dan na zo’n eerste helft na in een moeilijke fase na rust op zoveel fans uit Venlo konden rekenen, is voor ons doorslaggevend geweest.”

Advertentie

Na 7-13 kwam VOC rap terug tot 17-18. Rovers: “We zijn ons er nu erg van bewust dat VOC niet nog eens zo’n slechte helft gaat spelen. Tegelijkertijd kijken we kritisch naar onze tweede helft, want ook die was niet goed. We hebben de winst over de streep kunnen trekken, maar weten dat het aanstaande zaterdag veel beter moet. We moeten met beide benen op de grond blijven staan. Dat kunnen we, want we staan nog met lege handen.”

Traject bij de vereniging
Rovers volgt niet het traject op Papendal, maar heeft voor de opleiding van HandbaL Venlo gekozen. “Daar heb ik geen seconde spijt van. Zo heb ik ook mijn sociale leven en school heel goed kunnen bijhouden”, legt ze uit. “Ook ben ik blij dat ik zoveel met mijn teamgenoten bij HandbaL Venlo op de vloer heb kunnen staan. We voelen elkaar op en naast het veld heel goed aan. We kunnen eerlijk tegen elkaar zijn en dat is ook onze kracht.”

Uit het zicht van de HandbalAcademie moest Rovers haar plekje bij Jong Oranje afstaan. Een extra motivatie met HandbaL Venlo ten koste van VOC de hoofdprijs te pakken. “Natuurlijk willen we laten zien dat het traject bij de vereniging ook een manier is om de nationale top te bereiken”, besluit Rovers. “Als het dit weekend niet in eigen huis lukt, moet het een week later opnieuw bij VOC gebeuren.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie