Samenvattingen Supercup

De Supercup 2016 is gewonnen door de dames van Succes Schoonmaak/VOC en de heren van OCI/LIONS. VOC won in de uitverkochte The Dome in Houten met 22-17 van SERCODAK/Dalfsen. LIONS was te sterk voor FIQAS/Aalsmeer: 32-23.

Succes Schoonmaak/VOC – SERCODAK/Dalfsen
VOC won de eerste prijs van het seizoen relatief eenvoudig. De Amsterdamse bekerwinnaar keek tijdens het duel slechts twee keer tegen een achterstand aan. De eerste keer was heel vroeg in de wedstrijd bij 2-1 nadat Larissa Nusser twee keer voor regerend landskampioen Dalfsen scoorde. De tweede en laatste keer was snel daarna na een geslaagde doelpoging van Ana Pavković: 3-2.

Supercupsamenvatting
De ploeg van Bert Bouwer had de gehele wedstrijd het initiatief. Twee keer wist Dalfsen voor de pauze nog de aansluitingstreffer te realiseren (bij 10-9 en 11-10) maar dichterbij kwam Dalfsen niet. VOC dicteerde de wedstrijd en had bij 10-6 de grootste marge in de eerste helft. Vooral Charris Rozemalen was uitstekend op dreef en zorgde voor veel gevaar. Vlak voor het wisselsignaal zorgden Charris Rozemalen en Sharon Bouter er voor dat VOC met een 13-10 voorsprong ging pauzeren.

Na het wisselsignaal kwam Dalfsen direct tot één doelpunt na rake schotpogingen van Roos van Leeuwen (strafworp) en Larissa Nusser: 13-12. VOC antwoordde direct met Dione Housheer en Dominique Koppe. Daarna werd het verschil langzaam groter. Dit was mede te danken aan het sterke verdedigen en het fantastische keeperswerk van Sanne Leenders.

Bij een 20-17 achterstand had de ploeg van coach Peter Portengen nog goede mogelijkheden om het nog spannend te maken. Met twee speelsters meer binnen de lijnen verzuimden zij echter uit drie kansen te scoren. Aan de andere kant bepaalde Charris Rozemalen met twee goals de eindstand op 22-17.

OCI-Lions – FIQAS/Aalsmeer
Regerend landskampioen en NHV-bekerwinnaar LIONS won met groot verschil van verliezend NHV-bekerfinalist Aalsmeer. De Noord-Hollanders openden nog wel de score via Remco van Dam maar daarna bepaalde LIONS het spelbeeld. Door treffers van Joris Baart, Ephrahim Jerry, Ivo Steins, Lino Janssen, Joris Baart en opnieuw Jerry was de voorsprong voor de Limburgse fusieclub na tien minuten al 6-1.

Supercupsame

Semmy Stigter deed namens Aalsmeer iets terug waarna João Ramos twee keer succesvol uithaalde en het verschil op zes bracht. In het vervolg van de eerste helft verkleinde de ploeg van coach René Romeijn de achterstand en bij het rustsignaal was er ondanks de 14-11 achterstand nog voldoende perspectief.

Direct na de pauze zag het er nog beter uit voor Aalsmeer. Na twee treffers van Rob Jansen en een prima goal van Wai Wong was de achterstand nog slechts één treffer. De hoop op een goed resultaat voor Aalsmeer was echter van korte duur. Eerst scoorde Ephrahim Jerry drie keer op rij en na een tegendoelpunt van Lars van Wijk was het de beurt aan Thomas Dekker die drie keer succesvol uithaalde: 27-20.

Deze klap kwam Aalsmeer niet meer te boven. De ploeg van coach Mark Schmetz speelde de wedstrijd professioneel uit. Ephrahim Jerry was topscorer bij LIONS met acht doelpunten, keurig verdeeld over beide helften.