Jong Oranje slachtoffer van ‘Scandinavisch Akkoord’ in Kolding

Jong Oranje is er in Kolding niet in geslaagd de laatste acht van het EK te bereiken. Om door te stromen naar het hoofdtoernooi diende Denemarken te winnen van Noorwegen. Dit gebeurde helaas niet. De Denen deden niet hun sportieve plicht en verloren met 22 – 23 van Noorwegen.

Top-10 nieuwe doelstelling
Door de overwinning van Noorwegen speelt Jong Oranje verder om de plaatsen 9 t/m 16 op het EK in Denemarken. Noorwegen en Denemarken stromen door naar het hoofdtoernooi.

Denemarken – Noorwegen
In de eerste helft zag het er al direct naar uit dat Oranje kon fluiten naar een plaatst bij de laatste acht. De Noren begonnen sterk en zette de Denen direct op een 3 – 7 achterstand. Bij rust stond het gelijk: 11 – 11.

In de tweede helft stonden de Noren constant aan de goede kant van de score. De marge was telkens zo’n twee doelpunten. Uiteindelijk verloren de Denen met 22 – 23.