Schagen en Baijens gaan op voor eerste prijs in Duitsland

De een speelt al meer dan tien jaar over de grens bij de oosterburen en de ander sinds 2017, maar wat teamgenoten bij TBV Lemgo Bobby Schagen (31) en Dani Baijens (23) gemeen hebben is dat ze vanavond op gaan voor hun eerste hoofdprijs in Duitsland.

Advertentie

Bij een 11-18 achterstand tegen favoriet THW Kiel leek de bekerdroom van TBV Lemgo, middenmoter in de Bundesliga, in duigen te vallen. Op wilskracht knabbelde de underdog na de pauze beetjes van de achterstand af.

Na de 27-27 van Baijens kwam TBV Lemgo zelfs op voorsprong en met een beetje fortuin plaatsten de blauw-witten, waar Niko Blaauw en Mark van den Beucken op de tribune bleven, zich ten koste van THW Kiel (29-28) voor de finale van de DHB Pokal. Beide landgenoten zijn in Duitsland nog nooit zo dichtbij een hoofdprijs geweest.

Spielmacher
Sinds 2009 speelt Schagen al in Duitsland. Als tiener wist hij in het tenue van Volendam twee keer de landstitel binnen te halen. Eerst op het tweede en later het hoogste niveau van Duitsland viel de rechterhoekspeler van Oranje nog nooit in de prijzen.

Advertentie

“We hebben ons met het Nederlands team twee keer voor een EK weten te plaatsen. Dat voelt ook als een grote overwinning”, liet Schagen als sidekick in de podcast Spielmacher weten. Onder meer in het tenue van TuS N-Lübbecke en TVB 1898 Stuttgart knokte de Amsterdammer tegen degradatie uit de Bundesliga.

MT Melsungen
Ook de prijzenkast van Baijens, tevens oud-speler Volendam en het Rotterdamse HARO, kan opgeleukt worden. Tegen MT Melsungen vanmiddag om 17:30 gaat het duo op voor hun eerste beker in lange tijd. De tegenstander waar Arjan Haenen de assistent is rekende gisteren af met TSV Hannover-Burgdorf (27-24).

De bekerfinale tussen TBV Lemgo en MT Melsungen is live te volgen op televisie. Schakel om 17:30 in op de Duitse zender ARD.

Foto: FotoReza

Advertentie