Skip to main content

Schagen en Kraus gepresenteerd in Stuttgart

Bobby Schagen is gepresenteerd bij zijn nieuwe club: TVB 1898 Stuttgart. De international is al ruim een week in training.

Advertentie

Eind vorig seizoen maakte de 26-jarige linkspoot zijn overstap van TuS-N Lübbecke naar eerste Bundesliga-club TVB 1898 bekend. Door de transfer blijft Schagen actief in de sterkste competitie van de wereld. Daarnaast gaat een lang gekoesterde droom van de Amsterdammer in vervulling: hij gaat samenwonen met vriendin, én olympiër, Tess Wester. De populaire keepster van Oranje speelt in het nabijgelegen Bietigheim.

Naast landgenoot Schagen presenteerde de club uit Stuttgart ook Michael Kraus. De ervaren middenopbouwer komt over van Göppingen en heeft meer dan vierhonderd treffers achter zijn naam staan in het wit van de nationale Duitse ploeg. Met recht een topversterking. Tien dagen geleden startten Schagen en Kraus de voorbereiding bij hun nieuwe club.

Heel veel mogelijkheden
Afgelopen seizoen eindigden de ‘Wild Boys’ op een vijftiende plaats in de Bundesliga. Schagen omschreef TVB 1989 als een club met heel veel mogelijkheden, die zich ieder jaar met een stapje ontwikkelt. In het seizoen 2014/2015 promoveerde de club uit Zuid-Duitsland voor het eerst naar het hoogste niveau in Duitsland.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: Jens KörnerAdvertentie