Schagen na dertien jaar weer in Europa te zien

By 21 september 2021Europa, Voorpagina

Hij heeft er dertien jaar op moeten wachten, maar international Bobby Schagen (31) komt vanavond weer in clubverband in actie in Europa.

Advertentie

Door de verrassend bekerzege mag TBV Lemgo uitkomen in het tweede toernooi van het continent: de EHF European League. De traptrede onder de Champions League. De Duitse club was in de lente verantwoordelijk voor de uitschakeling van THW Kiel en finalist MT Melsungen en stroomt in, in de tweede ronde.

Schagen en consorten zijn afgereisd naar IJsland. Daar wacht vanavond in het heenduel Valur. In hoofdstad Reykjavik klinkt om 20:45 het beginsignaal.

Met Volendam in Estland
In 2008 was de rechterhoekspeler van Oranje voor het laatst in clubverband te zien in Europa. Toen in het tenue van Volendam. Over twee duels bleek Pölva Serviti uit Estland te sterk voor de Nederlandse bekerhouder.

Advertentie

Sinds de gang van Schagen naar Duitsland in 2009 – hij stond onder meer bij HSG Nordhorn-Lingen, TuS N-Lübbecke en TVB 1898 Stuttgart onder contract – bleef een Europese trip uit. Tot dit seizoen. De teller bij het Nederlands team van Schagen staat inmiddels al wel op 95 interlands en de kans is groot dat de linkspoot uit Amsterdam op het EK in 2022 zijn honderdste partij voor Oranje gaat spelen.

Bjarki Mar Elisson
Over een week speelt TBV Lemgo de return in Duitsland. Voor één teamgenoot van Schagen wordt het treffen in de voorronde van de EHF European League met Valur extra bijzonder. Linkerhoekspeler Bjarki Mar Elisson is voor even terug in zijn thuisland.

Na twee kwalificatierondes wacht de groepsfase van de EHF European League. Naast Schagen zit ook landgenoot Ephrahim Jerry met Kadetten Schaffhausen nog in het toernooi. De Zwitsers moeten langs Fraikin BM Granollers uit Spanje zien te komen.

Foto: FotoReza

Advertentie