Skip to main content

Schagen zet belangrijke stap in degradatiestrijd

Door een klinkende uitzege bij HC Erlangen heeft het TVB 1898 Stuttgart van Bobby Schagen een goede stap gezet richting lijfsbehoud in de Bundesliga. Het werd 25-29 in het voordeel van de ploeg van de international. 

Advertentie

Met vijf goals had Schagen een mooi aandeel in de overwinning. Vijf minuten voor tijd was de beslissing bij 20-29 reeds gevallen. Zo voegt TVB 1898 Stuttgart twee belangrijke punten toe.

TV Hüttenberg 
Met twaalf punten uit vierentwintig duels is het gat met de gevaarlijke zeventiende plaats drie punten. Dit weekend ontvangt de formatie van de rechterhoek van Oranje laagvlieger TV Hüttenberg, de nummer zeventien in Duitsland, in de eigen arena in Stuttgart.

Begin november besloot de Amsterdammer zijn contract bij TVB 1898 te verlengen tot en met 2019. In 2016 maakte Schagen de overstap van competitiegenoot TuS N-Lübbecke. In Nederland kwam hij uit voor Aristos en Volendam.

Boomhouwer
Ook een zege voor Boomhouwer en Haenen. MT Melsungen was met 31-27 te sterk voor GWD Minden. Linkerhoekspeler Boomhouwer, die naar een andere club op zoek moet, maakte twee goals.

Foto: Jens Körner

Advertentie