Skip to main content

Schellekens, Bourget en Adams mee naar Trondheim

By 4 november 2021Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Bondscoach van de Oranjemannen Erlingur Richardsson heeft twee afvallers aangewezen. Dennis Schellekens, Florent Bourget en Jasper Adams stappen morgenvroeg wel op het vliegtuig naar Trondheim waar de nationale ploeg in voorbereiding op het EK twee oefenduels speelt.

Advertentie

Ivar Stavast (HC Elbflorenz Dresden) en Arjan Versteijnen (Achilles Bocholt) zijn afgevallen. Het duo mag zich op zaterdag en zondag tegen respectievelijk Noorwegen en Denemarken niet bewijzen.

Stavast was al vervanger van Tom Jansen opgeroepen en heeft vier dagen met het Nederlands team meegetraind. Versteijnen, die in België niet helemaal tevreden is over het aantal speelminuten in de BENE-League, was een van drie keepers op Papendal. Hij heeft de strijd van Mark van den Beucken en Schellekens verloren.

Laatstgenoemde mag zich net als teamgenoot bij Volendam Florent Bourget laten zien tegen Noorwegen en Denemarken. Ook Jasper Adams is in Scandinavië van de partij. Door een schouderblessure miste de linkeropbouwer van LIONS een groot gedeelte van de EK-kwalificatiefase, maar twee maanden voor het eindtoernooi in Hongarije is Adams weer helemaal onderdeel van de ploeg.

Programma Gjensidige Cup Golden League:
6 november, 16:45 uur, Noorwegen – Nederland
7 november, 14:15 uur, Denemarken – Nederland

Lees ook: Doelman Ravensbergen hoopt er in december weer te staan

Foto: FotoReza

Advertentie