Schoenaker kijkt watertandend naar materiaal Sporting NeLo

2

Voor het tweede jaar op rij heeft het Sporting NeLo van oud-assistent van Oranje Martin Vlijm zich behoorlijk weten te versterken. International Robin Schoenaker denkt dat de rood-witten zich nadrukkelijk kunnen mengen in de strijd om de bovenste plaatsen.

Bart Köhlen (Initia Hasselt), Tommie Falke (Hurry-Up) en Peter Schoenaker (Bevo) zijn naar Neerpelt gekomen. “We hadden al twee heel goede keepers en een sterke dekking. Tijdens de eerste oefenwedstrijden hebben Bart en Tommie laten zien vanuit de break-out makkelijk te kunnen scoren. Dat kan een wapen gaan worden”, is Schoenaker gelukkig gestemd.

Door de komst van zijn broer Peter naar Sporting NeLo, waar ook Ephrahim Jerry onder contract staat, zijn de gebroeders Schoenaker weer herenigd. In de clubkleuren van DFS Arnhem maakte het duo lange tijd indruk in de eredivisie. “We hebben lang samengespeeld en ik ben blij dat we dat nu weer gaan doen. Ik merk dat ik door zijn komst meer deel. Over mijn eigen spel en de ploeg. Het is tof dat er de mogelijkheid is gekomen dat we samen op dit niveau kunnen spelen.”

Prima aanbieding
Waar Robin een jaar geleden koos voor het avontuur in België, maakte Peter een transfer naar Bevo. “Ook toen hebben we gekeken naar manieren om samen in de BENE-League te spelen. Die deden zich niet voor, waardoor we ervoor kozen apart van elkaar de stap te maken. Bij Bevo maakte Peter door concurrentie van Niek Jordens minder speelminuten dan gehoopt. Sporting NeLo kwam met een prima aanbieding.”

Final 4
“Door de gerichte versterkingen kunnen we veel hoger eindigen dan afgelopen seizoen”, weet Schoenaker zeker. De formatie van Vlijm moest genoegen nemen met een plaats in het rechterrijtje. “We moeten ons richten op de Final 4. Ook hebben we vorig seizoen de beker van België op een doelpunt na misgelopen. Ik zou ook graag die prijs winnen.”

In het nieuwste Handbal Inside Magazine vertelt Robin Schoenaker over zijn verrassende rol tijdens Nederland-Letland. Acterend vanuit het hart van de defensie hielp de laatbloeier mee aan het behalen van het EK-ticket. Word hier abonnee van het enige handbalblad van Nederland en lees het hele verhaal. 

Foto: Tina Kolthof

2 REACTIES

  1. Howdy, I do think your website could be having browser
    compatibility issues. Whenever I look at your website in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping
    issues. I simply wanted to provide you with a quick heads up!
    Besides that, great blog!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here