Skip to main content

Schoenaker op zoek naar nieuwe bestemming

By 21 december 2017Buitenland, Voorpagina

Myrthe Schoenaker gaat København Håndbold aan het eind van het seizoen verlaten. De opbouwspeelster mist het hebben van een belangrijke rol in het team.

Advertentie

“Alles is hier perfect geregeld. De trainingsfaciliteiten, de coaches, het team, de mensen op kantoor. Het is echt een perfecte club, maar ik mis het hebben van een belangrijke rol in het team en meer speeltijd. Ik denk dan ook dat ik mijn heil ergens anders moet gaan zoeken”, laat Schoenaker weten op de website van de Deense club.

Via Overwetering, Kwiek en Dalfsen kwam de 25-jarige opbouwspeelster in 2015 terecht bij Füchse Berlin. Door het terugtrekken van de Duitse ploeg uit de Bundesliga vond ze begin 2016 onderdak bij København Håndbold. In de Deense hoofdstad greep Schoenaker, samen met landgenoot Debbie Bont, net naast de landstitel.

Clausule
Het contract van de Overijsselse loopt door tot 2019. Echter maakt Schoenaker gebruik van een clausule die voorschrijft dat ze haar doorlopende contract in juni 2018 mag beëindigen. Eerder tekende international Bont voor lange tijd bij in Kopenhagen.

Foto: FotoReza

Advertentie

Join the discussion One Comment

  • w88 schreef:

    408644 168558Fantastic post, I conceive web site owners should larn a whole lot from this internet site its quite user friendly . 617733