Schutrups op weg naar Vipers Kristiansand

Jeugdinternational Larissa Schutrups (links op de foto) staat op het punt een contract bij topclub Vipers Kristiansand te ondertekenen. De doelvrouw van E&O was een week geleden op proef in Noorwegen.

Advertentie

Na het EK van Oranje U19 in Hongarije kwam Schutrups via bondscoach Monique Tijsterman in contact met Vipers Kristiansand. “Ricardo Clarijs heeft me geholpen en informatie bij Vipers opgevraagd. Ze hebben me naar Noorwegen gehaald waar ik drie dagen meegetraind heb met de eerste selectie”, legt Schutrups uit.

Oud-international van Noorwegen Katrine Lunde is geblesseerd. Ze neemt de keeperstrainingen op zich en zo mocht Schutrups onder Lunde werken. “Ze willen een ontwikkelingstraject van drie jaar met mij aangaan”, gaat Schutrups, die met E&O actief is in de eerste divisie, verder. “Ik sluit als reserve aan bij het eerste team. Andrea Austmo Pedersen wordt de eerste doelvrouw. Vipers wil me zover opleiden dat ik de Europese top aan kan.”

Final4
Vipers Kristiandsand speelt in de Noorse eredivisie: de Eliteserien. De afgelopen twee seizoenen kroonden de roze-zwarten zich tot landskampioen. Tevens haalde de club waar onder meer landgenoten Jessy Kramer, Lynn Knippenborg en Annick Lipman onder contract gestaan hebben in de lente de Final4 van de Champions League.

Onderhandeling
Schutrups moet in Nederland nog één jaar van haar studie afmaken. Toch is de kans groot dat de Drentse de unieke kans gaat verzilveren. Vipers Kristiansand en de jeugdinternational zijn in onderhandeling over het contract.

Advertentie