Seizoen wordt voor Steins door MVP-titel alleen maar mooier

International Luc Steins (25) is verkozen tot de MVP van de Franse Lidl Starligue. Het seizoen van de spelmaker van PSG en Oranje wordt zo alleen maar mooier.

Advertentie

Niet alleen heeft Steins een plekje in het sterrenteam van de Franse competitie gekregen. Ook is hij in zijn eerste seizoen voor PSG verkozen tot ‘Most Valuable Player’.

In december 2020 stapte Steins over van Fenix Toulouse naar de competitiegenoot uit Parijs. In het donkerblauw-rood viel de Limburger meteen op door zijn snelheid naar voren, passes en afronding. Inmiddels heeft Steins tot en met 2024 bij PSG getekend.

Met de Parijzenaren heeft hij tevens de landstitel en Coupe de France weten te winnen. In de Champions League is PSG na jammerlijk verlies tegen Aalborg Håndbold (33-35) derde geworden.

All Star Team Lidl Starligue:
Keeper: Emil Nielsen (Nantes)
Linkerhoek: Hugo Descat (Montpellier)
Linkeropbouwer: Mikkel Hansen (PSG)
Middenopbouw: Luc Steins (PSG)
Rechteropbouwer: Valentin Porte (Montpellier)
Rechterhoek: Dragan Gajic (Limoges)
Cirkelspeler: Dragan Pechmalbec (Nantes)
Verdediger: Karl Konan (PAUC)
Rookie: Theo Monar (Nantes)
Coach: Albert Entrerrios (Nantes)
Scheidsrechters: Raouf en Karim Gasmi
MVP: Luc Steins (PSG)

Met het Nederlands team gaat Steins in januari van het volgende kalenderjaar uitkomen op het EK. Oranje heeft zich voor de tweede keer op rij geplaatst voor het eindtoernooi. In de poulefase komt de nationale ploeg thuisland Hongarije, Portugal en IJsland tegen.

Foto: FotoReza

Advertentie