Skip to main content

SEW beslist thuiswedstrijd zes tellen voor het eind

By 2 februari 2022Competities, Eredivisie, Voorpagina

Een gelijkspel zou terecht zijn, maar het is thuisploeg SEW dat gisteravond twee punten heeft overgehouden aan de partij met V&L. Zes tellen voor het eind viel de 27-26.

Advertentie

12-12 bij rust, 23-23. SEW en V&L, waar Marit van Ede en de Belgische Marlies Verschuuren er ieder vijf maakten, kwamen in Nibbixwoud maar niet van elkaar af.

SEW kwam gisteravond voor het eerst in 2022 in actie. In heel januari werd vier keer een eredivisiewedstrijd van de blauw-witten door besmettingen vooruitgeschoven. In V&L trof SEW meteen een gewaagde tegenstander.

24-25
Met haar vierde zette Eef Toonen de gasten uit Zuid-Limburg voor het eerst in lange tijd weer op voorsprong (24-25). Doelpunt nummer vijf van Danique Boonkamp betekende de nieuwe gelijke stand.

In de slotminuut wist V&L te scoren, maar de treffer vanuit de rechterhoek werd afgefloten voor cirkel. Coach van SEW Arthur Langedijk sprintte naar de wedstrijdtafel en na de time-out haalde de thuisploeg nog één keer succesvol de trekker over.

Tess Ammerlaan
De pas 19-jarige Tess Ammerlaan zorgde van afstand voor feestvreugde bij SEW. Haar zesde betekende de beslissing. Even daarvoor was Ammerlaan, een jaar geleden overgekomen van eerste divisionist ZAP, ook verantwoordelijk voor de 26-25.

Door de thuiszege is SEW over Volendam heengegaan op de ranglijst. De formatie van Langedijk staat met zeventien punten op plaats vijf. SEW heeft drie duels minder dan koploper VOC gespeeld.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie