SEW en Quintus halen met succes in

By 1 december 2021Competities, Eredivisie, Voorpagina

Doordeweeks een uitduel inhalen is niet prettig, maar toch hebben kampioenskandidaten in de eredivisie SEW en Quintus met succes een midweekse hobbel genomen.

Doordat beide teams uit het linkerrijtje in november in Europa in actie kwamen, moesten ze gisteravond een partij in de eredivisie afwerken. In Overijssel kwam SEW geen moment in de problemen.

Tegen laagvlieger Borhave trokken de gasten uit Noord-Holland na 8-17 bij rust aan het langste eind: 16-32. Namens SEW scoorden Isa op den Kelder (zeven doelpunten) en Danique Boonkamp (zes) de meeste in Borne.

Verschil elf doelpunten
In Volendam bepaalde Jill van der Zeijden de ruststand bij Volendam – Quintus op 11-18 voor de bezoekers. Daarmee was de spanning uit het duel al voor de pauze verdwenen. In de tweede helft wist Quintus de marge te behouden: 30-39.

Alike van Maurik tilde de voorsprong van de ploeg uit Kwinstheul zelfs even naar elf doelpunten (22-33 en later 25-36). Twee keer achter elkaar Monica Pol en de Volendamse doelvrouw Ellen Overman wisten de score in het slot nog wat te verbloemen.