Skip to main content

SEW klopt VZV, verrassing in Zuid-Limburg

By 11 februari 2022Competities, Eredivisie, Voorpagina

SEW heeft in de Noord-Hollandse derby met rivaal VZV aan het langste eind getrokken: 23-28. Ook in Zuid-Limburg viel gisteravond in de eredivisie een verrassende uitslag te noteren.

Advertentie

In ’t Veld ging VZV nog bij een voorsprong rusten (15-14). Na de pauze waren de bezoekers uit Nibbixwoud de betere partij.

Op de dag van de derby maakte SEW bekend in de zomer in zee te gaan met de 25-jarige Michael Vijverberg. De trainer/coach van de A-junioren van uitgerekend VZV neemt over een aantal maanden de taken van Arthur Langedijk over.

Boonkamp en Op den Kelder
Laatstgenoemde verliet gisteravond als winnaar de hal van VZV. Bij de blauw-witten waren Danique Boonkamp (acht doelpunten) en Isa op den Kelder (zeven) in balbezit belangrijk.

Door het knappe resultaat op vreemde bodem nadert SEW VZV op de ranglijst. Na zestien duels is het verschil tussen de nummer vier en vijf slechts twee punten: 23 om 21.

15-30
Ook succes voor Fortissimo. De gasten uit Cothen rekenden gisteravond af met het hogergeplaatste V&L uit Geleen. Het werd liefst 15-30 voor de degradatiekandidaat waardoor Fortissimo stijgt naar de negende plaats in de eredivisie en nog maar twee punten minder heeft dan V&L.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie