Skip to main content

SEW maakt klapper op transfermarkt

Eredivisionist SEW geeft de selectie voor aankomend seizoen een flinke boost door de komst van een speelster uit de Bundesliga. Danique Boonkamp (24) komt over van SV Union Halle-Neustadt.

Advertentie

Na vijf seizoenen keert de oud-jeugdinternational terug in het Noord-Hollandse Nibbixwoud. Al op 16-jarige leeftijd debuteerde de opbouwspeelster namens SEW in de eredivisie.

Als spelverdeler
Via tweede Bundesliga-club SG 09 Kirchhof kwam Boonkamp bij SV Union Halle-Neustadt terecht. In 2020 promoveerde de aanwinst van SEW met haar Duitse club naar de Bundesliga.

“Ik verheug me erg op mijn terugkeer naar Nederland”, laat Boonkamp weten. “Ik heb in Duitsland als spelverdeler gespeeld en heb hierbij de verdediging gestuurd en de aanval geleid. Dit wil ik bij SEW ook doen, zodat de sterke kanten van iedere speelster benut worden en het team als geheel beter gaat spelen.”

Kruisbandblessure
Op dit moment revalideert Boonkamp, die ook binnen de jeugdopleiding van SEW een rol wil gaan spelen, van een zware knieblessure. In december scheurde ze op de training bij SV Union Halle-Neustadt haar kruisband af.

Foto: Holger John

Advertentie