SEW na zes jaar weer in Europa

By 14 oktober 2021Europa, Voorpagina

Na zes jaar keert SEW dit weekend terug in Europa. In Litouwen willen de blauw-witten in de EHF European Cup een goede uitgangspositie voor de return in Wognum verkrijgen.

Advertentie

In de tweede ronde van de EHF European Cup is SEW, waar aanwinst Danique Boonkamp op de weg terug is van een zware knieblessure, aan het Litouwse Zalgiris Kaunas gekoppeld. Het heenduel is zaterdagmiddag om 12:00 in Noordoost-Europa. Op vrijdagochtend vliegt SEW naar Litouwen.

Ook vorig seizoen was de Noord-Hollandse eredivisionist geplaatst voor het derde bekertoernooi van het continent. Door het coronavirus ging het avontuur niet door.

Return in Wognum
De return tegen Zalgiris Kaunas is volgende week zaterdag. In Wognum klinkt om 18:00 het beginsignaal van de tweede deel van het Europese tweeluik.

In de eredivisie staat SEW in het linkerrijtje. Na vier wedstrijden heeft de formatie van Arthur Langedijk, die zich een week geleden over de kampioenskansen van SEW uitsprak, vijf punten.

VZV
Ook competitiegenoot VZV komt uit in de EHF European Cup. In de tweede ronde komen de rood-witten KHF Ferizaj uit Kosovo tegen. Beide duels worden volgend weekend in ‘t Veld gespeeld.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie