Sidekick wuift ‘Aalsmeer-gedrag’ weg: “Laat de jongens het vieren”

Voorafgaand aan de laatste finalepartij tussen LIONS en Aalsmeer gaat het niet alleen om de tactische keuzes die coaches Christopher Jauernik en Bert Bouwer moeten gaan maken, maar ook wordt geroddeld over een juichfoto.

Advertentie

Tijdens de 23-27 zege van Aalsmeer in Sittard maakten de gasten uit Noord-Holland met de tien aanwezige fans een juichfoto. De commentatoren van de livestream noemden dit ‘Aalsmeer-gedrag’ en voorspelden dat LIONS dit niet zou doen.

Na de 22-25 overwinning in De Bloemhof liet ook LIONS zich door Reza Karimidouna voor het uitvak fotograferen. Het leverde ook deze keer een vreugdevol plaatje op, maar zorgde in Aalsmeer – na de uitlatingen van de commentatoren van een week geleden – voor gefronste wenkbrauwen.

In de Bundesliga
“Het is onzinnig je om een foto druk te gaan maken”, zegt sidekick van de podcast Spielmacher Bobby Schagen. “Dit gebeurt overal. Alle teams in de Bundesliga die winnen maken een foto voor social media. Voor de fans.”

Advertentie

Ook Samir Benghanem, drijvende kracht van Aalsmeer, reageert met een grinnik kort op de uitspraak: “Ik vond het een goede foto van LIONS. Misschien was het stiekem een sneer naar ons, maar vooral een mooie herinnering, toch? Ik begrijp de blijdschap na een overwinning wel.”

Kookpunt
“Laat het gaan. Laat de jongens het vieren”, besluit Schagen. Tegelijkertijd kan hij wel om de commotie lachen. “Het geeft aan dat het kookpunt tijdens de best-of-three bijna bereikt is. Ik vind dat wel leuk. Het gaat echt ergens om en de fans gaan zich met de wedstrijden bemoeien.”

Luister: Spielmacher S03E18: Pokalsieger, gedoe om groepsfoto en vaccinatieweigering Broch

Foto: FotoReza

Advertentie