Sluijters en GC Amicitia Zürich blijven verbazen

By 12 oktober 2021Europa, Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

De transfer van Iso Sluijters naar het Zwitserse GC Amicitia Zürich leek een stapje terug, maar na de zoveelste competitiezege en goal van de Oranjeheer is er sprake van een match.

Advertentie

In de zomer moest Sluijters lang wachten op een contract. Na goede jaren in Polen bij Gornick Zabrze moest de rechteropbouwer van het Nederlands team op zoek naar een nieuwe werkgever en plek om te wonen voor zijn gezin.

Sluijters tekende in Zwitserland bij GC Amicitia Zürich. Een ploeg dat weken daarvoor tegen degradatie op het hoogste niveau knokte. Maanden later heeft GC Amicitia Zürich aan heel wat kleur op de wangen gewonnen.

Afgelopen zondag boekten Sluijters en consorten alweer competitiezege nummer vijf. Wacker Thun werd op eigen parket geklopt: 28-31 (12-14). Sluijters maakte er zes.

Vorig jaar sprokkelde GC Amicitia Zürich zes punten bijeen. Dat aantal heeft de ploeg in het wit-blauw al in de herfst overtroffen. Alleen Kadetten Schaffhausen doet het beter dan de verrassende runner-up in Zwitserland.

Begin november hoopt Sluijters zich, mogelijk met een lekker gevoel, bij de nationale ploeg te melden. In voorbereiding op het EK in 2022 oefent Nederland in Noorwegen tegen het thuisland en Olympisch finalist Denemarken.

Foto: FotoReza

Advertentie