Skip to main content

Smakelijk voorafje Lemgo na bekerstunt

Na de bekerstunt in de lente staat TBV Lemgo vandaag een smakelijk voorafje te wachten. Voor de start van de Bundesliga spelen Bobby Schagen en consorten tegen THW Kiel om de Duitse Supercup.

Advertentie

TBV Lemgo verbaasde in juni vriend en vijand door als underdog de Duitse beker van 2020 te winnen. In het finaleweekend ontdeden de blauw-witten zich eerst van THW Kiel. In de tweede helft kwam TBV Lemgo terug van zeven achter. Schagen en Dani Baijens, inmiddels naar ASV Hamm-Westfalen verkast, speelden in de slotfase een mooie rol.

Zonder Van den Beucken
In de eindstrijd was MT Melsungen de klos (28-24). Nu mag TBV Lemgo vanavond in Düsseldorf opnieuw om een hoofdprijs spelen. Weer moet de ploeg van Florian Kehrmann langs THW Kiel. De landskampioen.

Ook bij TBV Lemgo onder contract: Niko Blaauw. Waar doelman Mark van den Beucken zijn heil in Noorwegen heeft opgezocht gaat de jeugdinternational aan zijn tweede jaar bij de Duitse club beginnen. Vorige maand behaalde Blaauw met Jong Oranje de tweede plaats op de EHF Championship in het Letse Riga.

Op 8 september
Om 18:30 beginnen THW Kiel en TBV Lemgo, met een Nederlands tintje, aan de strijd om de Supercup. Op 8 september start de Bundesliga. TBV Lemgo begint thuis tegen het MT Melsungen van assistent Arjan Haenen.

Advertentie