Skip to main content

Smeets zet reuzenstap richting Roemeense titel

Martine Smeets (31) heeft in het tenue van CSM Bucuresti door een ruime zege op runner-up Baia Mare een reuzenstap richting de Roemeense titel gezet: 37-26.

Advertentie

In Boekarest kwam de top-2 van de competitie van Roemenië elkaar vanmiddag tegen. Voorafgaand aan de partij stond CSM Bucuresti met zes punten voor en had het een competitiewedstrijd meer gespeeld.

Smeets was na tien minuten verantwoordelijk voor de 7-2. Ook de 1-0 kwam van de hand van de linkerhoek van Oranje.

EHF European League
In het vervolg van de eerste helft kwam Baia Mare terug tot 12-10. Afgelopen weekend kwam de runner-up in actie in de Final4 van de EHF European League. In de halve finale bleek latere winnaar Nantes Atlantique Handball (36-34) te sterk.

Na een tussensprint van de thuisploeg klonk bij 18-11 het rustsignaal. Na de pauze kwam de overwinning van favoriet CSM Bucuresti, dat Tess Wester en Yvette Broch voor aankomend seizoen heeft weten in te lijven, niet meer in gevaar. Smeets maakte het uur vol en scoorde vier maal.

Top-3
Met nog een aantal duels te gaan is het verschil gegroeid naar acht punten. SCM Ramnicu Valcea, dat op negen punten staat, maakt de top-3 in Roemenië compleet. 

Foto: FotoReza

Advertentie