Smit maakt het uur bijna vol

0

Hij maakte tegen Polen B bijna het uur vol: Alec Smit (20). Waar bondscoach Erlingur Richardsson tijdens het eerste oefenduel van de interlandweek veel wissels toepaste, mocht de Limburgse rechterhoekspeler blijven staan. Smit maakte samen met Rutger ten Velde de meeste goals: vijf. 

“Als je me vraagt naar tevredenheid denk ik in eerste instantie aan het hele team. De uitslag is niet indrukwekkend, maar we hebben ook nog maar één keer als team getraind en winnen toch. We moeten nieuwe jongens inpassen. Voor de eerste wedstrijd vind ik het voldoende.” Smit zoekt met precisie zijn woorden uit na de 27-24 oefenzege van Oranje op Polen B.

Positiegenoot Bobby Schagen zal door fysieke klachten de hele week niet spelen. Zo maakte Smit in Sittard het uur bijna vol. Eventjes werd Niels Versteijnen, opbouwspeler van beroep, op de rechterflank geposteerd. “Ik heb van de speelminuten genoten. De situatie bij de club is heel anders”, geeft Smit toe. “Dat is moeilijk.”

Robert Weber
Smit is bezig aan zijn tweede seizoen bij HSG Nordhorn-Lingen. Met de rood-witten promoveerde de oud-speler van LIONS naar de Bundesliga. In de zomer presenteerde HSG Nordhorn-Lingen rechterhoekspeler Robert Weber, international van Oostenrijk, als grootste aankoop. “Ik heb net als bij Oranje ook bij de club een gigant voor me. Ik kan veel van Robert leren en geniet ervan als hij het goed doet. Maar ook wil ik bij de wedstrijdselectie in Nordhorn blijven. Daarvoor moet ik in het veld dingen kunnen laten zien.”

“Ik heb net als bij Oranje ook bij de club een gigant voor me”

“Het is fijn om terug te komen in Nederland bij deze fijne groep en veel te spelen. Het vertrouwen dat de bondscoach mij heeft gegeven doet me erg goed. Ik werk hard. Eigenlijk zet ik me niet anders in dan bij de club”, zegt Smit. Voor zijn vijf goals had hij evenveel pogingen nodig. Knipogend: “Het zou leuk zijn als de coach van Nordhorn mee heeft gekeken.”

EK-selectie
Ook in de Nederlandse dekking liet Smit een felle indruk achter. “Over het algemeen bestaat mijn spel uit zekerheid in de dekking creëren en groeien naar de aanval”, legt de jongeling uit. “Dat is tegen Polen B gelukt. Ik hoop deze week hard te kunnen werken met de nationale ploeg. Het is afwachten of ik de EK-selectie haal. De bondscoach kan maar zestien spelers meenemen en er staat veel op het spel.”

Ook vanavond oefent Nederland tegen Polen B. In Panningen klinkt het eerste fluitsignaal om 19:30. Het treffen is tevens te volgen via de livestream. Klik hier voor de link.

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here