Skip to main content

Smits: Met de camper langs m’n kinderen

Het gerucht dat Gino Smits de nieuwe hoofdtrainer wordt van OCI-Lions kan de prullenbak in. Het plotselinge vertrek van de Limburger bij het NHV zou in de wandelgangen te maken hebben met de openstaande vacature in Zuid-Limburg.

Advertentie

“Ik heb net een camper gekocht”, vertelt het 51-jarige handbaldier. “Ik ga veel naar m’n kinderen kijken, die in het buitenland spelen”. Daarmee kan een streep door het snel gemaakte rekensommetje dat Smits Tijsterman opvolgt bij de regerend landskampioen.

Touren door Noord-Europa
Na de zomer spelen alle drie de kinderen van Gino Smits over de grens. Waar Inger Smits actief is voor het Duitse VfL Oldenburg, hebben Jorn en Kay dit seizoen voor het laatst gespeeld in de vaderlandse competitie. Schutter Jorn vertrekt naar het Deense Randers, terwijl linkshander Kay een transfer naar Wilhelmshavener HV te pakken heeft.


In april zocht KIJK Inger en haar teamgenoot Kelly Dulfer op in Oldenburg. Met z’n vertrek bij het NHV heeft Gino Smits veel meer tijd de profcarriere van zijn kinderen te volgen. 

Eerder werd bekend dat Tijsterman en Vlijm de taken van Smits bij de handbalbond per direct over nemen. Waar Tijsterman interim bondscoach wordt van Jong Oranje, zal Vlijm de rechterhand worden van Fiege tijdens de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Polen.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: Ils PattipeilohyAdvertentie

Join the discussion 70 Comments