Smits in het groen-rood nog altijd ongeslagen in de Bundesliga

Het SC Magdeburg van international Kay Smits is ook in de zesde speelronde van de Bundesliga ongeslagen gebleven. De groen-roden voeren de ranglijst in Duitsland met twaalf punten aan.

Advertentie

Ook op bezoek bij MT Melsungen heeft SC Magdeburg twee punten gescoord. Na 11-15 bij rust werd het 24-27. Bij de thuisploeg was Arjan Haenen na een week hoofdcoach door de aanstelling van de Spanjaard Roberto García Parrondo weer terug in zijn assistentenrol.

Geduchte concurrent
Smits scoorde drie keer. Waar de rechteropbouwer van Oranje vorig seizoen bij TTH Holstebro de nummer één op zijn positie was heeft Smits in Magdeburg in Ómar Ingi Magnússon een geduchte concurrent. De IJslandse ploeggenoot is de huidige topschutter van de Bundesliga.

TBV Lemgo heeft het Europese succes, Valur uit IJsland werd twee keer geklopt, in de competitie een goed vervolg gegeven. In het vierde competitieduel hebben de blauw-witten de eerste zege geboekt. Laagvlieger HBW Balingen-Weilstetten werd gisteravond met overtuiging aan de kant gezet: 38-28 (21-13).

Niko Blaauw
Schagen scoorde een keer en gaf twee assists. Ook jongeling Niko Blaauw mocht namens TBV Lemgo invallen. Ook hij, net als Schagen in de voorselectie van bondscoach Erlingur Richardsson voor het trainingsweekend in november in Noorwegen, gaf twee beslissende passes.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie