Smits met eretitel op zak terug: Fijn in een flow te zitten

Kay Smits (23) heeft zich in vorm gemeld bij Oranje. De rechteropbouwer is bij zijn Deense ploeg TTH Holstebro uitgeroepen tot Speler van de Maand.

Advertentie

In oktober scoorde Smits in vijf competitieduels liefst 37 keer. Door een blessure van positiegenoot Nikolaj Enderleit stond de Limbursge linkspoot iedere minuut op het parket.

Smits kijkt tevreden terug op de hoeveelheid speeltijd die hij de afgelopen maand in het tenue van TTH Holstebro heeft mogen maken: “Het heeft me verantwoordelijkheid gegeven en als dat goed gaat durf ik zelf ook meer verantwoordelijkheid te nemen.”

In de zomer
Smits vertrok in 2018 naar Holstebro. Na een topseizoen in de tweede Bundesliga voor Wilhelmshavener HV ging de oud-speler van LIONS op avontuur in Denemarken. Na een sterk EK trok Smits begin dit kalenderjaar even het shirt van SC Magdeburg aan, maar door het coronavirus en bijkomende financiële uitdagingen meldde hij zich in de zomer weer bij TTH Holstebro.

Advertentie

Morgen om 20:00 neemt de uitblinker het met Oranje op tegen Turkije. Smits en consorten starten de EK-kwalificatiecyclus in Almere. “Het is altijd fijn in een flow te zitten”, besluit Smits op de website van TTH Holstebro. “Het wordt dus leuk me bij de nationale ploeg te melden na een goede periode in Denemarken. Ik heb veel minuten in de benen waardoor ik denk dat ik Oranje helpen kan.”

Opties op rechts
De vorm van Smits is welkom. De andere rechteropbouw van Nederland, Iso Sluijters, heeft zich afgemeld. Andere opties op de rechter schutterspositie zijn Niels Versteijnen (VfL Lübeck Schwartau) en de later opgeroepen Tom Jansen (TV Grosswallstadt).

Foto: FotoReza

Advertentie