Smits met SC Magdeburg naar finale wereldbeker

By 8 oktober 2021Voorpagina

SC Magdeburg heeft zich geplaatst voor de finale van de IHF Super Globe. De ploeg van Kay Smits was in een spannende halve finale te sterk voor het Deense Aalborg Håndbold: 32-30.

SC Magdeburg vloog in Saoedie-Arabië uit de startblokken en nam al snel een 5-0 voorsprong, maar kwam in de slotminuten van de eerste helft niet meer tot scoren waardoor Aalborg alsnog langszij kon komen (18-18). In de tweede helft ging de wedstrijd lang gelijk op, maar kon SC Magdeburg vlak voor tijd het beslissende gaatje van twee slaan en zo de wedstrijd naar zich toetrekken. Kay Smits was goed voor één doelpunt.

Van Schie
In de finale om de wereldbeker neemt Magdeburg het zaterdag op tegen FC Barcelona, dat eenvoudig won van het Braziliaanse EC Pinheiros (24-39). Eerder in het toernooi waren de Duitsers al te sterk voor Sydney Uni, waar landgenoot Léon van Schie voor in actie komt.

Van Schie zal vandaag proberen om met zijn team niet als laatste te eindigen tegen thuisploeg Al-Wehda, nadat Sydney Uni ruim verloor van het Egyptische Zamalek SC (19-38).