Skip to main content

Smits mikt oud-werkgever uit beker

SG BBM Bietigheim heeft ten koste van rivaal Borussia Dortmund de Final4 van de beker bereikt: 32-24. Inger Smits (27) was gisteravond tijdens de kwartfinale de grote plaaggeest voor haar oud-werkgever.

Advertentie

Bij rust was het verschil tussen SG BBM Bietigheim en Borussia Dortmund al behoorlijk: 17-11. Na de pauze veranderde het spelbeeld niet.

Negen uit tien
Met negen uit tien steeg Smits tegen haar vorige club boven zichzelf uit. Ook gaf de spelmaakster van Oranje drie belangrijke assists. Teamgenoot Kelly Dulfer, tevens een verleden in het geel-zwart, scoorde gisteravond vijf bekerdoelpunten.

Door de duidelijke zege is SG BBM Bietigheim door naar de laatste vier. Twee keer eerder dit seizoen was de runner-up van vorig seizoen al te sterk voor de landskampioen uit Dortmund. Zo ging ook de Supercup naar SG BBM Bietigheim.

HSG Bad Wildungen Vipers
Landgenoot Tessa Bremmer hoopt om 15:00 met HSG Bad Wildungen Vipers, dat het in competitieverband moeilijk heeft, ook een plekje bij de Final4 te bemachtigen. De coach moet samen met Maxime Struijs en Anouk Nieuwenweg langs thuisploeg Buxtehuder SV zien te geraken.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie