Smits schudt Füchse Berlin van zich af, ook zege Schagen

Koploper van de Bundesliga SC Magdeburg heeft zaterdagavond een aanval van runner-up Füchse Berlin weten te pareren: 29-33. Daarmee blijven Kay Smits en consorten de ranglijst in Duitsland aanvoeren.

In de Duitse hoofdstad maakte SC Magdeburg in de eerste helft al bijna twintig doelpunten (14-19). Na de pauze liepen de gasten uit naar 18-28. In de slotfase wist Füchse Berlin de score wat te verbloemen.

Namens de nummer één in de Bundesliga scoorde Smits één keer. In de eerste helft rondde de rechteropbouwer van Oranje een vliegertje af. Door het resultaat komt SC Magdeburg op 22 punten uit elf wedstrijden. Füchse Berlin heeft vijf punten minder en blijft tweede.

Ook een overwinning voor Bobby Schagen. Op bezoek bij TuS N-Lübbecke bleef de bekerwinnaar overeind: 26-28 (9-12). Bij 24-24 kon de partij nog alle kanten op. Schagen verzilverde op vreemde bodem al zijn vijf schotpogingen.