Spanje klopt Duitsland in zeven perfecte minuten

By 22 januari 2021Voorpagina

Spanje heeft op het WK in Egypte een belangrijke zege op Duitsland geboekt. De Europees kampioen boog een achterstand in de tweede helft in zeven perfecte minuten om.

Een 16-13 voorsprong bij rust gaf Spanje na de pauze uit handen. Philipp Weber tekende zeventien minuten voor tijd voor de 22-25.

Daarna brak een ijzersterke periode van Spanje aan. Doelman Gonzalo Perez de Vargas bleek zeven minuten lang niet te passeren. Aan de overkant kon positiegenoot Jogi Bitter keer op keer de bal uit het Duitse net vissen.

Titelhouder Denemarken
In de 51ste minuut prikte Alex Dusjhebaev de 28-25 tegen de touwen waarna het topduel in de hoofdgroep gespeeld was. Door de 32-28 overwinning komt Spanje op vier punten in de groep waar Hongarije met zes punten aan kop gaat.

In groep 2 is titelhouder Denemarken nog altijd ongeslagen. Gisteravond werd het Qatar van een van de topschutters van dit WK Frankis Marzo, goed voor twaalf treffers, met 32-23 verslagen. Kroatië kende geen moeite met Bahrein (28-18) en volgt op een punt.

Op YouTube
De top-2 van iedere hoofdgroep gaat door naar de kwartfinale van het wereldkampioenschap in Noord-Afrika. Vandaag ontmoeten onder meer Zwitserland en Portugal (15:30) elkaar en neemt IJsland het op tegen Frankrijk (18:00). Alle WK-duels zijn te zien op het YouTube-kanaal van de IHF.