Skip to main content

Sporting Pelt en Achilles Bocholt openen 2022 met overwinning

Waar de BENE-Leagueduels in Nederland niet door gingen, werd de competitie afgelopen weekend in België wel hervat. Dat leverde zeges voor Sporting Pelt en titelhouder Achilles Bocholt op.

Advertentie

In eigen huis wist Sporting Pelt laagvlieger AtomiX te kloppen: 37-30. Bij de thuisploeg ‘gewoon’ EK-gangers Thijs van Leeuwen en Robin Schoenaker op papier. In de midweek tegen wereldkampioen Denemarken en de gasten uit Haacht in het weekend op het menu.

Tot 26-24 konden de bezoekers mee. Daarna toonde Sporting Pelt, zonder Tommie Falke die in Hongarije besmet is geraakt, zich de sterkere partij. Namens de rood-witten kwam landgenoot Dylan Vossen (foto) tot negen goals.

Ook twee punten voor Achilles Bocholt waar Arjan Versteijnen een tijdje onder de lat stond. Na 19-5 bij rust kende de kampioen van de BENE-League weinig moeite met Initia Hasselt: 35-16. Tim Claessens prikte zaterdagavond namens Achilles Bocholt vijf keer raak.

Sporting Pelt zou aanstaande dinsdag de partij tegen LIONS inhalen. Deze partij gaat niet door. Visé en Handbal Tongeren komen elkaar op die avond wel tegen.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie