Skip to main content

Sporting Pelt na strafworpen uit beker

By 18 februari 2022België, Europa, Voorpagina

Met de finale in zicht is het Nederlands getinte Sporting Pelt na het nemen van strafworpen uit de Belgische beker gewipt. Na 41-41 bleek Tongeren vanaf zeven meter het meest koelbloedig.

Advertentie

Al na één helft spelen leek Sporting Pelt uitgeschakeld. De gasten waren veel scherper en gingen met een voorsprong van liefst acht goals rusten (12-20).

Bart Köhlen
Na de pauze ging Sporting Pelt met een zevende veldspeler spelen. De tactiek lukte en met zijn tiende leek Bart Köhlen (foto) enkele minuten voor tijd zelfs voor de beslissing te zorgen (28-27). Na een uur stond het toch 30-30.

In het rood-wit van de thuisploeg maakte Bartek Konitz zijn rentree. Een knieblessure heeft de opbouwer een aantal wedstrijden aan de kant gehouden. Na opstartproblemen kwam Konitz gisteravond tot zes doelpunten.

Achilles Bocholt
In de verlenging lieten Sporting Pelt en Tongeren elkaar niet los. Topschutter K¨öhlen en landgenoot Dylan Vossen misten daarna vanaf zeven meter. Tongeren maakte geen fout. Zij gaan in de lente met Achilles Bocholt om de hoofdprijs van België spelen.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie