Sprengers blijft verbazen, SG BBM Bietigheim aan kop

Voor de derde week op rij heeft Zoë Sprengers in de Bundesliga heel veel doelpunten gemaakt. TSV Bayer 04 Leverkusen hield aan het thuisduel met VfL Oldenburg twee punten over.

Advertentie

Tegen de gasten uit Noord-Duitsland scoorde Sprengers nog maar eens tien keer. Ook de voorgaande twee speelrondes in de Bundesliga was de linkerhoekspeelster van Oranje, in oktober in actie tegen Wit-Rusland en Griekenland, goed voor tien treffers.

Na de 26-23 van Sprengers kwam VfL Oldenburg terug tot 26-25, maar snel daarna klonk het eindsignaal. Anne-Fleur Bruggeman, Isabelle Jongenelen en Marloes Hoitzing prikten ieder één keer raak.

Lynn Knippenborg
SU Neckarsulm heeft TuS Metzingen laten glippen: 35-33. Bij rust stond de formatie van Lynn Knippenborg er zeven maakte nog aan de goede kant van de score (17-19). Bij 27-27 kwam TuS Metzingen voor het eerst op gelijke hoogte.

Advertentie

Daarna sloeg de thuisploeg een beslissend gaatje. Ook landgenoten Jill Kooij (drie goals), Nathalie Hendrikse en Anouk Nieuwenweg (ieder twee) werkten zich afgelopen weekend in Duitsland op het scoreformulier.

Acht uit vier
De koppositie in de Bundesliga is voor SG BBM Bietigheim. Ook het vierde duel werd door de Supercup-winnaar in winst omgezet. HSG Bad Wildungen Vipers werd kansloos gelaten: 41-23 (19-7). Kelly Dulfer en Maxime Struijs maakten ieder twee treffers. Ook Borussia Dortmund heeft acht punten, maar een minder doelsaldo (+50 om +32).

Op vrijdagavond heeft Thüringer HC het uitduel met HSG Blomberg-Lippe in twee punten weten om te zetten: 29-32 (12-15). Namens de gasten miste Miranda Schmidt-Robben geen bal: vijf uit vijf. Rinka Duijndam maakte het uur vol en kwam tegen HSG Blomberg-Lippe tot acht stops (23 procent).

Drie keer Dekker
Gelijktijdig wist HSG Bensheim/Auerbach tegen degradatiekandidaat BV Sachsen Zwickau te zegevieren. Na 15-9 werd het 25-18 voor de ploeg waar Sarah Dekker drie streepjes achter haar naam kreeg. Ook Sarah van Gulik, aanwinst Myrthe Schoenaker (ieder twee) en Dionne Visser vonden namens de winnende thuisploeg het net.

Advertentie