Steins gaat nu wél in Keulen spelen

Het PSG van international Luc Steins (25) is dit weekend een van vier kanshebbers op de Champions League. Nu komt de spelmaker van Oranje wél in Keulen in actie.

Advertentie

PSG en Barcelona maken net als in de Final4 van 2020 kans op de Europese hoofdprijs. In december van het vorige kalenderjaar moest de Franse topploeg na verlies in de halve finale tegen de Spanjaarden met brons genoegen nemen.

Door een positieve test miste Steins het eerste finaleweekend in Duitsland. “Ik zal niet zeggen dat het tijdens het tweede deel van het seizoen een motivatie voor me was, maar onbewust heeft het me wel een boost gegeven”, vertelt Steins op de website van de EHF.

De prullenbak in
De Limburger gaat verder: “We hadden alles voorbereid en van het een op het andere moment kon dat de prullenbak in. Het heeft me een aantal dagen gekost om over de grote teleurstelling heen te komen.”

Advertentie

In de kwartfinale in het nieuwe Champions League-seizoen waren Steins en consorten verantwoordelijk voor de uitschakeling van titelhouder THW Kiel. “In eigen huis speelden we tegen hen bijna een perfecte wedstrijd”, zegt Steins. PSG maakte een opgelopen achterstand in het heenduel in Duitsland goed. “Ik dacht: ‘Dit is het. Het is ons gelukt.’ Ik was zo blij.”

Aalborg Håndbold
Zaterdag moet PSG langs Aalborg Håndbold om de eindstrijd van het kampioenenbal te halen. Eerder wist de formatie uit Parijs al de landstitel van Frankrijk en Coupe de France te winnen. “Ik blijf mezelf iedere dag vertellen dat dit nog niet het eindpunt is. De aankomende twee wedstrijden in Keulen zijn de belangrijkste van het seizoen.”

Om 15:15 komt PSG de Deense titelkandidaat tegen. Aansluitend om 18:00 spelen Barcelona en HBC Nantes elkaar in de Lanxess Arena tegen. De finale van de Champions League is zondagavond om 18:00. Alles is op EHF TV te zien.

Advertentie