Skip to main content

“Stel we kunnen promoveren dan zeggen we geen ‘nee'”

In 2018 kukelde E&O van het hoogste podium. Vanuit de eerste divisie zit er in Emmen weer een aardige lichting aan te komen. Trainer/coach Mart Aalderink over de promotiekansen op RTV Drenthe.

Advertentie

“We hebben als ploeg afgesproken in de top-5 te eindigen. Ik ben van mening dat we met deze jonge meiden in de lift zitten”, klinkt het gedreven uit de mond van Aalderink.

Afgelopen weekend hield E&O een punt over aan het thuisduel met concurrent Foreholte. In de slotseconde scoorde Alysa Korterink de 26-26. Aalderink: “Vorig jaar hadden we deze wedstrijd verloren.”

Als hoekspeler speelde Aalderink op het hoogste niveau voor zijn huidige werkgever en Hurry-Up. Daar kreeg hij al interesse in het trainersvak. “Coachen is geweldig”, besluit Aalderink. “Ik heb mogen trainen onder Peter Portengen en Joop Fiege. Toen leek het me al gaaf.”

Advertentie

Na de degradatie van drie seizoenen geleden is in Zuidoost-Drenthe gebouwd aan een piepjonge ploeg. Op dit moment staat E&O in de middenmoot. “Nu krijgen we een reeks wedstrijden die we moeten winnen. Punten sprokkelen tot aan de Kerst”, zegt Aalderink. “Opleidingsploegen mogen wel de top-4 worden. Wij moeten concurreren met Foreholte en MHV’81.”

VOC 2 gaat in de eerste divisie aan de leiding, maar kan net als andere hoogvliegers Kwiek 2 en Quintus 2 niet omhoog. “Stel we kunnen promoveren zeggen we geen ‘nee’, maar als we niet omhoog gaan vinden we dat niet erg. Dan komt het vroeg. Dan win ik liever vaker voor het zelfvertrouwen. Als we dan kampioen worden verdienen we het. Maar promoveren gaan we niet nalaten.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie