Stevig aandeel Smit in zege op GOG

International Alec Smit (21) heeft een sterke avond in de Deense eredivisie achter de rug. De rechterhoekspeler hielp SonderjyskE aan punten tegen kampioenskandidaat GOG.

Met GOG kwam de runner-up uit Denemarken op bezoek bij SonderjyskE. Met nog drie duels tot de play-offs pikte de thuisploeg zoete punten op.

Gebroeders Smits
Na 17-14 bij rust werd het 32-28. Met zeven doelpunten werd Smit medetopschutter van het treffen. Daarvoor had de linkspoot van Oranje, tegen Polen mocht hij een aantal minuten voor tijd invallen, slechts acht pogingen nodig.

Door het resultaat schuift SonderjyskE op naar plaats vier en kan het zich opmaken voor de kampioensstrijd die in de lente gaat losbarsten. De top-8 in Denemarken gaat om de titel spelen. Ook het TTH Holstebro van de gebroeders Smits doet mee.

Zes keer
Gisteravond zegevierde TTH Holstebro in het uitduel met hekkensluiter Lemvig Thyboron: 29-35 (11-16). Kay (zes doelpunten) en Jorn Smits kwamen allebei tot scoren. TTH Holstebro staat met nog twee wedstrijden in de reguliere competitie te gaan derde en kan niet meer ingehaald worden.