Stevige competitienederlaag Odense HC, vijf goals Abbingh

Het Nederlands getinte Odense HC is de competitie in Denemarken gestart met een ruime nederlaag. Vijf goals van nieuweling Lois Abbingh konden de verliespartij tegen landskampioen Team Esbjerg niet voorkomen.

Het topduel in de eerste speelronde eindigde in 22-32 voor de gasten. Bij rust was het verschil tussen Odense HC, waar Tess Wester onder contract staat, en Team Esbjerg nog maar één goal (12-13).

Bij de gasten miste Estavana Polman. Een van de kartrekkers van de Champions League-club heeft haar kruisband afgescheurd en is het hele seizoen zoet met de blessure. Daardoor mist Polman ook het EK dat in december gepland staat.

Eerste vijf
Landgenoot Abbingh heeft de eerste vijf competitietreffers voor haar nieuwe club in Denemarken binnen. De linkeropbouwer van Oranje is overgekomen van het Russische Rostov-Don. Nycke Groot trof tegen Team Esbjerg vier keer het net.

Claudia Rompen
De Deense eredivisie vervolgt vanavond met het duel tussen Viborg HK en Ajax. Kobenhavn Handbold ontvangt woensdagavond het Horsens van Claudia Rompen die aan het terugkeren is.