Skip to main content

Stickers uitdelen aan uitblinkers Oranje

Met WK-bravoure zette de nationale ploeg van bondscoach Henk Groener de Spanjaarden opzij in het EK-kwalificatieduel. Geen moment kwam de overwinning van Oranje in gevaar. Handbal Inside deelt vijf stickers uit aan de Nederlandse sterkhouders van gisteravond. 

Advertentie

5. Martine Smeets
Het grootste gedeelte van het fantastische WK moest Martine Smeets geblesseerd toekijken. In eigen land liet de hoekspeelster haar klasse zien. Voornamelijk in de break deed de speelster het Duitse SG BBM Bietigheim een duit in het zakje.

4. Kelly Dulfer
Met slechts eenentwintig tegendoelpunten legde Nederland stiekem de basis voor de overwinning in de dekking. De lange Kelly Dulfer was meermaals een sta-in-de-weg voor de kwalificatie-opponent. In de omschakeling kwam Dulfer met lange halen zelfs tot twee zuivere treffers. In de rij voor een sticker!

3. Tess Wester
Solide en sterk. De energieke Wester zorgde met een aantal puike reddingen voor rust in het spel van Oranje. Spanje kreeg geen moment de kans om ook maar aan een inhaalslag te denken. In de laatste minuut liet de sluitpost het topsportcentrum in Almere ontploffen door haar Spaanse collega onder de lat te foppen met een directe bal in het doel! Een onvervalst Tess Westertje!

Advertentie

2. Danick Snelder
Sluw op de lijn en foutloos in de afronding: cirkelloopster Danick Snelder. Voornamelijk in de beginfases van beide helften was ze een aantal keer het eindstation van een mooie aanval. En eenmaal aan de bal kunnen haar teamgenoten alvast met een gerust hart teruglopen, want de speelster van Thüringer HC is uiterst trefzeker. Op je voorhoofd: een vrolijk plakplaatje.

1. Nycke Groot
Ze deed haar achternaam eer aan: Nycke was groots! Op de momenten dat de machine van Oranje even haperde, was de aanvalsleider de gewenste olie. Als een duveltje uit een doosje trefzeker in ondertal, foutloos in de razendsnelle omschakeling. Was het verlengstuk van Groener binnen de lijnen en strooide met fijne passjes naar haar teamgenoten. Niet één, maar twee stickers. Vooruit!

Foto: Jaap van der Pijll

Ad

Advertentie