Skip to main content

Stijnen: We hebben altijd meegespeeld om de prijzen

Jean Paul Stijnen (30) maakt met Callant Tongeren een zwaar seizoen door. In 2017 deed de Belgische topploeg van weleer een jasje uit. In de lente rest de strijd om lijfsbehoud.

Advertentie

Na Arber Qerimi verliet met Jeroen de Beule de tweede Belgisch international Callant Tongeren. Dat deed de opbouwspeler op een pijnlijk moment: in september. “Een waardeloze timing”, spreekt Jean Paul Stijnen zich uit over de transfer van zijn vriend. “Hij wilde dit al heel lang. Toen het aanbod kwam belde hij me. Natuurlijk vertel ik hem niet dat hij het niet doen moet.”

Aanbieding
Een vrije val op de ranglijst volgde. Dekkingspecialist Jean Paul Stijnen moest meerdere inmaakpartijen slikken. “Ik heb het er wel heel erg moeilijk mee”, zegt de Limburger eerlijk. “Tien jaar geleden kwam ik bij deze club terecht en we hebben altijd meegespeeld om de prijzen. Ieder jaar hebben we aanspraak gemaakt op het behalen van de Final4 van de BENE-League.”

“Ben ook niet het type dat gaat lobbyen”

Deze week moest de krachtpatser een nieuwe tik verwerken. Doelman Rudi Schenk, die de zwart-witten vaak op de been houdt, verkast naar OCI-LIONS. Het zet Stijnen aan het denken. “Ik heb geen aanbieding liggen”, begint hij. “En ben ook niet het type dat gaat lobbyen. Het nadeel voor Callant Tongeren is dat we pas in april zeker weten of we in de BENE-League blijven. Dan is het moeilijk om kwalitatief goede spelers aan te trekken.”

Stoppen
“Ik zal eerder stoppen dan vertrekken”, legt de oud-speler van Sittardia en Tachos uit. “Mijn leven is ingericht in Tongeren. Het allerliefste blijf ik, maar ik heb het gevoel dat de toekomst er niet heel veel beter uitziet.” Het vertrek van Schenk ving de Belgische club razendsnel op. Volgend seizoen verdedigt Nick de Knegt het doel van Callant Tongeren.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie