Skip to main content

Straf Benghanem na hoger beroep behoorlijk verminderd

Aalsmeer kan tijdens de Final4 van de BENE-League beschikken over Samir Benghanem. Dat meldt Aalsmeer Vandaag. De Noord-Hollanders zijn met succes in beroep gegaan tegen de straf van de EK-ganger.

Advertentie

Na de vechtpartij tijdens Aalsmeer – Visé werd Benghanem voor zes wedstrijden geschorst. Na hoger beroep van Aalsmeer heeft de tuchtcommissie van de BENE-League de straf verlaagd.

De schorsing van Benghanem is nog maar vier wedstrijden. Daardoor is de lijnspeler weer speelgerechtigd. Op 26 maart speelt Aalsmeer in Den Bosch met LIONS om een finaleplaats. De andere partij bij de laatste vier gaat tussen titelhouder Achilles Bocholt en Sporting Pelt.

Van der Laarse reageert
“We zijn de straffen gaan aanvechten, omdat we ze buitenproportioneel vonden”, reageert voorzitter van Aalsmeer Mike van der Laarse. “Op de beelden is te zien dat Visé het opstootje is gestart, maar wij kregen de meeste wedstrijden opgelegd. Na een fijn, tweede gesprek met de tuchtcommissie hadden we al een goed gevoel over de uitkomst.”

Ook de straf van Tim Bottinga is verlaagd. De linkeropbouwer van Aalsmeer zou eerst twaalf wedstrijden in de BENE-League vanaf de kant moeten toekijken. Bottinga’s straf is gehalveerd waardoor hij zich na de zomer meteen weer in de grensoverschrijdende topcompetitie mag laten zien.

Finale
“Als we de finale van de BENE-League halen kan ook Tim spelen. Alles draait om het speelweekend in Den Bosch en dan is het mooi dat we in onze sterkste samenstelling kunnen spelen”, besluit een opgeluchte Van der Laarse.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie