Strijd om brons is herhaling WK-finale

Zaterdagmiddag om 16:30 Nederlandse tijd speelt Oranje om het Olympisch brons. Niet Rusland, maar wereldkampioen Noorwegen is daarin de tegenstander.

Advertentie

Rusland, poulewinnaar in poule B, ontdeed zich in de halve eindstrijd van de Noorse dames. Vrijdagnacht werd het 37-38 voor de veelzijdige Russen. Een verrassing. Vier jaar geleden in Londen ging de Olympische titel naar Noorwegen. Zaterdagavond krijgen we in Rusland of oranjebeul Frankrijk een nieuwe Olympisch handbalkampioen.

Troostfinale
Zo is de troostfinale een herhaling van de WK-finale in december 2015. In Denemarken knokten Nederland en Noorwegen voor de wereldtitel. Na een sensationeel toernooi ging de eindstrijd kansloos verloren voor het team van Groener en Portengen. Het werd liefst 31-23 in het voordeel van de recordkampioen uit Scandinavië.

Topduel op ZDF
Bij de heren worden vandaag de halve finales gespeeld. Ook bij de mannen is het een Europese aangelegenheid. Frankrijk en wereldkampioen Duitsland strijden in een onderonsje om één finaleticket. De wedstrijd is om 20:30 te zien op de Duitse zender ZDF. Vrijdagnacht voegt de winnaar van het duel tussen Denemarken en Polen zich bij de laatste twee.Advertentie