Skip to main content

Struijs vloert ploeg in vorm

By 12 oktober 2020Duitsland, Europa, Voorpagina

Het HSG Bad Wildungen Vipers van landgenoot Tessa Bremmer heeft voor een verrassing in de Bundesliga gezorgd door HSG Bensheim/Auerbach te vloeren. Maxime Struijs deed de Nederlands getinte thuisploeg met opnieuw veel goals pijn.

Advertentie

Tot aan het treffen met HSG Bad Wildungen Vipers had HSG Bensheim/Auerbach nog niet verloren. Met acht punten uit vier wedstrijden konden Sarah van Gulik en consorten in de eerste weken in Duitsland mee met de top.

35 doelpunten
HSG Bad Wildungen Vipers zette de thuisploeg voor het eerst dit seizoen in het hemd. Onder meer door acht goals van oud-jeugdinternational Maxime Struijs ging HSG Bensheim/Auerbach, waar Dionne Visser twee keer scoorde, met 27-30 (15-16) de boot in.

Struijs is bezig aan een sterk seizoen in het tenue van HSG Bad Wildungen Vipers. In de vorige speelronde vond de oud-speelster van onder meer VOC en DOS liefst twaalf keer het net. Na vijf Bundesliga-duels staat de teller van Struijs, die ook de strafworpen voor de formatie van Tessa Bremmer voor haar rekening neemt, op 35 doelpunten.

Zoë Sprengers
SV Union Halle-Neustadt en Neckarsulmer SU hebben afgelopen weekend de punten gedeeld: 24-24. Namens de thuisploeg, nieuw in de Bundesliga, vond Danique Boonkamp vijf keer het net. Aan de overkant waren ook Nathalie Hendrikse (4), Lynn Knippenborg (3) en Jill Kooij (2) succesvol.

Het wil nog niet vlotten bij TSV Bayer 04 Leverkusen. Ondanks drie doelpunten van nieuweling Zoë Sprengers, de hoekspeelster is overgekomen uit Amsterdam, ging de subtopper van vorig seizoen onderuit tegen het tevens kwakkelende Buxtehuder SV: 17-16.

Advertentie