Stunt Nykøbing, Odense HC nieuwe koploper

Door een stunt van Nykøbing op Team Esbjerg is Odense HC de nieuwe koploper in de Deense eredivisie.

Advertentie

In eigen huis wist Nykøbing titelfavoriet Team Esbjerg te kloppen: 32-28. In de eerste helft legde de ploeg waar Nikita van der Vliet liefst zeven keer scoorde de basis voor de verrassing (19-12).

Dione Housheer bleeft bij de thuisploeg aan de kant. Op de training heeft de international haar enkel geblesseerd. De ernst van de kwetsuur is nog onduidelijk.

Wester onder de lat
Door de slippartij van Team Esbjerg is Odense HC de nieuwe lijstaanvoerder in Denemarken. De oranje-witten boekten een kleine uitzege op Ajax København. Na 16-16 bij rust klonk bij 28-30 het eindsignaal.

Tess Wester, die heeft aangekondigd haar contract niet te verlengen, stond een uur onder de lat bij Odense HC. Ze stopte acht ballen (24%) van de opponent uit de hoofdstad. Landgenoot Lois Abbingh wist één keer te scoren.

Horsens van Rompen
København Håndbold is in de zeventiende speelronde een plaatsje gezakt op de ranglijst. Larissa Nusser en consorten waren niet bij machte concurrent Herning Ikast Håndbold op eigen bodem te verslaan: 24-19. Vijf keer vond Nusser het net.

Het Horsens Håndbold Elite van doelvrouw Claudia Rompen blijft steken op de elfde plaats. Gisteravond moest de ploeg van de Limburgse buigen voor runner-up Viborg HK. De partij waar Rompen op de bank bleef eindigde in 24-33.

Advertentie