Succes LIONS en Aalsmeer in België

By 16 november 2019BENE-league, Voorpagina

LIONS en Aalsmeer hebben in de elfde speelronde in de BENE-League twee punten opgehaald in België. De formatie van Christopher Jauernik klopte Sporting Pelt.

Een kleine marge in de eerste helft (11-13) wist LIONS over de grens uit te bouwen. Onder meer door zes treffers van zowel Joris Baart als international Jasper Adams stond het met nog een kwartier te gaan 20-25.

In het slot kwam Sporting Pelt terug tot 25-27. Serge Heijnen en Adams hielpen LIONS in de laatste minuut aan de goede kant van de score: 28-30. Doelman Luuk Hoiting werd in Neerpelt verkozen tot man van de wedstrijd.

Naderen
Aalsmeer zegevierde voor de tweede keer op rij. Hekkensluiter Atomix werd met 26-32 aan de kant gezet. Samir Benghanem maakte negen doelpunten. Zo gaat Aalsmeer over Houten, dat met 28-31 verloor van Initia Hasselt, heen op de ranglijst en nadert het Hurry-Up tot drie punten.

NPO1
Volendam en Bevo komen elkaar zondagmiddag tegen. Het Nederlandse onderonsje is vanaf 15:15 live te zien op NPO1.