Tachos, EHC en GHV vieren zege

By 4 december 2021Competities, Eredivisie, Voorpagina

EHC is in de eredivisie van de nul af. Ook Tachos en GHV hebben vanavond twee punten gescoord.

In de elfde wedstrijd in de eredivisie heeft EHC voor het eerst gewonnen. Na tien wedstrijden zonder resultaat waren de Hagenezen, in de lente vanuit de eerste divisie op verzoek omhoog, veel te sterk voor V&L: 28-19.

Tachos heeft ternauwernood afgerekend met de opleidingsploeg van Bevo: 33-32. Na 18-16 bij rust bleef het tot aan het eind spannend. Luc van Ommen, Janik van Zundert en Jelte Hiemstra scoorden in het slot. Doelman van Tachos Michiel de Folter maakte tien seconden voor tijd de beslissende stop.

Ook in Noord-Brabant: een duidelijke overwinning van GHV op E&O. De thuisploeg uit Goirle, gepositioneerd in het rechterrijtje, na nam rust (17-17) afstand van de gasten uit Drenthe. Tijdens de 37-30 overwinning hadden Hans van Roessel en Sander van Geel het op hun heupen.