Tachos en Rombouts willen wel omhoog

In Waalwijk kunnen ze wel aan het idee wennen: BENE-Leaguehandbal in Noord-Brabant. Volgens aanvoerder van Tachos Joost Rombouts (25) is de ploeg nog niet zover, maar de overwinning tegen concurrent Houten smaakte heel zoet. 

Advertentie

Een week geleden deelde koploper Tachos een dreun uit aan de Utrechtse runner-up. “De ontlading was groot, omdat we Houten aan het eind weer bijhaalden”, vertelt Udenaar Rombouts opgetogen. In Waalwijk werd het 35-34. Voor rust stond Tachos nog voor, maar in de tweede helft herpakte Houten zich. “Na zo’n belangrijke overwinning is het lekker trainen.”

Met de sfeer bij Tachos zit het wel goed. “We zijn allemaal ongeveer van dezelfde leeftijd. Dat is makkelijk praten in de kleedkamer. Ook voelt de staf ons goed aan. Trainer/coach Hans van Dijk heeft ons nog dichterbij elkaar kunnen brengen.”

BENE-League
Na 21 wedstrijden staat Tachos helemaal bovenaan. Het verschil met Houten is twee punten. Ook hebben de Noord-Brabanders nog een wedstrijd tegoed. “Plezier staat voorop. Tijdens de trainingsweek werken we relaxt met elkaar. Op de wedstrijddag komt er vuur in onze ogen en willen we heel hard voor elkaar werken. Dan zit er ook genoeg karakter in het team”, is Rombouts complimenteus.

Advertentie

De captain van Tachos speelde meerdere jeugdinterlands. Rombouts was actief op de HandbalAcademie en debuteerde namens Bevo in de BENE-League. “Zo hebben meer jongens bij Tachos ervaring op ander niveau, waardoor we in de afgezwakte eredivisie redelijk stabiel zijn”, is de conclusie van de linkerhoekspeler. “Ik vind het wel vet als we promoveren. Dan zijn we de eerste club uit Noord-Brabant in de BENE-League.”

De eredivisiekampioen gaat omhoog. De BENE-League is heel andere koek. “Sportief gezien, maar ook financieel. We hebben het er lang niet over gehad binnen de club, maar toen duidelijk werd dat het vooral tussen ons en Houten zou gaan zijn we samen gaan zitten”, geeft Rombouts toe. “We hebben een smalle ploeg, dus zou er iets bij moeten, maar we kunnen wel aan het idee wennen!”

Aantrekkingskracht op de omgeving
“Ik heb voor Bevo al in de BENE-League mogen spelen, maar als dat in het tenue van Tachos gaat gebeuren is dat heel speciaal. Het kan een mooie aantrekkingskracht op de omgeving hebben”, aldus Rombouts die maar al te goed weet dat Tachos nog negen wedstrijden overeind moet blijven. Hij besluit met een knipoog: “Wij mogen net als het bestuur aan de bak.”

Dit weekend wacht provinciegenoot GHV. De competitiegenoot uit Goirle komt langs in Waalwijk.

Foto: FotoReza

Advertentie