Skip to main content

Tachos met Voermans omhoog?

In het nieuwste magazine van Handbal Inside blikt Joep Voermans (22) van Tachos vooruit op de titelstrijd in de eredivisie en de promotie naar de BENE-League die aan het kampioenschap hangt. Een greep uit het stuk.

Advertentie

Voermans praat makkelijk. Hij voelt zich bij Tachos begrepen en op zijn plek. “We hebben een heel gezellige groep. Via via zijn er wat spelers bijgekomen en we kunnen mee met de beste teams in de competitie,” zet Voermans uiteen. “In het weekend leveren we zestig minuten strijd. Doordeweeks zijn ook studie en werk belangrijk. Als we winnen, mogen we van onze trainer Hans van Dijk voetballen. We lachen veel. Ik hoop dat we nog vaak mogen voetballen, haha. Buiten de wedstrijd  hoeft het bij Tachos niet altijd op het scherpst van de snede.”

“Voorgangers Vladan Mijalkovic en Fred Michielsen waren serieuzer. Dat botste wel eens. Bij Tachos is handbal hobby. Als het kan, houden we het graag luchtig. We verdienen in Waalwijk geen geld. Hans heeft dat in de gaten,” vervolgt Voermans.

Geen vervelend clowntje meer
“Als een trainer op zijn strepen ging staan, ben ik wel eens gaan steigeren. Ik ben voor coaches niet altijd de makkelijkste geweest,” is Voermans zelfkritisch. Bij Tachos trekt hij de kar op aangename wijze. “Hans weet wanneer hij bij mij of teamgenoten even op de rem moet trappen. Het zit heel goed met het groepsgevoel. Ik weet zeker dat we daardoor wedstrijden zijn gaan winnen. Dat ik als aangever, soms met een grap en een grol, een mooie rol in het team heb, maakt me blij. Ja, natuurlijk geniet ik ervan als ik het team helpen kan.”

Advertentie

Voermans is naar eigen zeggen niet meer het vervelende clowntje. Binnen en buiten het veld weet hij steeds vaker de juiste keuze te maken. Of hij het niet op een hoger niveau wil proberen? “Ik heb inmiddels niet meer de leeftijd dat clubs naar me kijken, denk ik. Bij Tachos loopt Jelte Hiemstra rond. Een opbouwer van meer dan twee meter en nog geen twintig. Hij is interessant, ik minder. Daarbij wil ik na mijn studie meer tijd in mijn marketingbureau stoppen.”

BENE-League
Toch moet Voermans langzaam gaan nadenken over de BENE-League, want Tachos is een van de kanshebbers om omhoog te gaan. “We spreken daar in de groep steeds vaker over. Ik zou dat wel gaaf vinden. Ik kom vaak bij Bevo kijken en dan mogen we het in de competitie eens tegen hen proberen,” zegt Voermans. “Maar ik weet niet hoeveel rek er organisatorisch in de club zit. Op dit moment zijn er bijvoorbeeld weinig financiële middelen. Daar moet naar worden gekeken.”

Het hele verhaal met Joep Voermans lezen? Word dan hier lid van het Handbal Inside Magazine en ontvang nummer 20 meteen in huis.

Foto: FotoReza

Advertentie