Skip to main content

Tachos neemt afscheid van icoon Jansen

TTL Red-Rag/Tachos neemt vanavond in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen JMS Hurry-Up afscheid van routinier Erwin Jansen. De 45-jarige doelman zet een punt achter zijn carrière. 

Advertentie

Voor Erwin Jansen komt er een einde aan een periode van liefst 25(!) jaar in het eerste van Tachos. De doelman maakte de glorietijden van Tachos mee waarin het Europees handbal speelde en de beker won. Jansen scheurde in de laatste wedstrijd van vorig seizoen zijn achillespees af en kwam daarom pas vanaf januari dit jaar weer in actie voor de Waalwijkers. Vanavond is het zijn laatste keer in het shirt wat hij al zo lang droeg.

”Dat ik met mijn zoon op het hoogste niveau heb kunnen spelen was de kers op de taart”

”Het is heel mooi en uniek om bij Tachos de boeken in te gaan als de speler die 25 jaar lang in het eerste stond. En wat ik nog mooier vind, is dat ik ook nog samen met mijn zoon Sverre (16) op het hoogste niveau heb kunnen spelen. Dat was helemaal de kers op de taart”, aldus een trotse Jansen tegenover het Brabants Dagblad.

Jansen gaat zich volledig richten op een carrière als handbaltrainer. Sinds enkele jaren traint hij diverse jeugdteams bij Tachos en is hij keeperstrainer bij Handbal School Brabant. Volgend seizoen zal Jansen keeperstrainer worden van de herenselectie van Tachos. Zelf handballen zit er niet meer in. ”Maar mocht er een noodgeval ontstaan, dan zeg ik waarschijnlijk geen nee. Alles voor de club..”

Ook zal er vanavond afscheid worden genomen van ex-international Arjan Stuiver en Johan Stege.

De wedstrijd TTL Red-Rag/Tachos – Hurry-Up begint om 19.45 uur en is te volgen via de livestream van Tachos.

Foto: Kees Klerkx – TTL Red-Rag/Tachos

Advertentie