Skip to main content

Tadey wil promovendus Atomium’61 duw in goede richting geven

Wat is opmerkelijker: nieuwkomer Atomium’61 op plaats drie in de eerste divisie of de comeback van oud-international Mike Tadey (36) onder de lat van Rotterdammers. De nieuwste goalie van de promovendus gelooft vooral in de optelsom van beide bijzonderheden.

Advertentie

Vorige maand viel Tadey eenmalig in bij Atomium’61 en weken later heeft hij besloten het seizoen bij de Rotterdamse hoofdmacht helemaal af te maken. “Heb het toch wel gemist, blijkt nu. Het toeleven naar een wedstrijd, kleedkamerhumor, maar vooral samen met de ploeg tot bepaalde prestaties komen”, aldus de hoofdrolspeler. 

Geen speelminuten afpakken
In het verleden stond Tadey bij onder andere Tachos, Volendam, het Belgische Sporting Pelt én Oranje tussen de palen. “Maar begonnen ben ik bij Atomium’61!”, wil Tadey genoteerd zien. De club waarmee hij vorig jaar in het tweede team op afdelingsniveau speelde. “Toen het eerste mij vorige maand om hulp vroeg is dat van beide kanten heel goed bevallen.”

Tadey moet lachen: “In mijn hoofd ben ik nog altijd de keeper van Oranje. Maar de eerste wedstrijden in het tweede van Atomium was ik meer een film die Duits nagesynchroniseerd was. Er zat even wat vertraging tussen herkennen en handelen. Dat probleem is inmiddels helemaal verholpen.”

Advertentie

“Het is gebleken dat ik de ploeg in de eerste divisie over het dooie punt helpen kan. Nu gaan we er samen voor. De samenwerking met de andere twee keepers Stephan en Jeffrey is goed”, is Tadey enthousiast. “Tegelijkertijd kan ik hen wat proberen bij te schaven. Al hebben ze dat soms niet eens nodig, hoor. Het is ook niet zo dat ik al hun speelminuten wil afpakken.”

Dimitri van den Hoed?
Als promovendus heeft Atomium’61 slechts twee punten minder dan V&L. “Totaal onverwacht, maar heel gaaf voor de club. Nu moeten we van het Calimero-gedrag af. Uitstralen dat we met de top meewillen”, vertelt de doelman. “Toch hartstikke mooi dat Atomium’61 op de kaart staat?”

“Her en der ben ik nu ook mijn netwerk aan het inzetten om de ploeg op sommige plekken te versterken. Natuurlijk heb ik Dimitri van den Hoed snel gebeld. Bij veel clubs zijn we een package deal geweest. Bijvoorbeeld Sasja, maar ook HARO”, blijft Tadey opgetogen. “De eredivisie is nog een brug te ver voor Atomium’61, maar misschien iets voor in de toekomst.”

Vijf jaar niet getraind
Met zijn uitstraling en stops wil Tadey door terug te keren de Rotterdammers een duw in de goede richting geven. Al doet dat soms zeer voor de goedlachse Oranjeheer van weleer: “Ik heb al vijf jaar niet getraind en haak nu ook in de midweek op de training aan. Mijn grote lijf geeft niet meer mee, maar ik doe het voor de jongens. Schrijf je dit op? Mijn teamgenoten lezen mee.”

Foto’s: Julia Delme

Advertentie