TBV Lemgo in slotkwartier langs degradatiekandidaat

Pas na 28-28 heeft TBV Lemgo degradatiekandidaat TUSEM Essen weten te verslaan: 37-39. Op maandag mag de Nederlands getinte formatie weer aan de bak.

Advertentie

In een doelpuntrijke avond klonk bij liefst 18-18 het rustsignaal. Een bijzondere gewaarwording in de Bundesliga waar hoge uitslagen een uitzondering zijn.

Ook in het derde kwartier in Essen kon de thuisploeg, met elf punten voorlaatste in Duitsland, TBV Lemgo bijbenen. Bij de gasten moest de tweede doelman van Oranje Mark van den Beucken nog maar eens plaatsnemen op de tribune.

Bjarki Mar Elisson
Pas na de 31-34 van Bjarki Mar Elisson had de middenmoter in het blauw-wit, waar Dani Baijens (twee doelpunten) en Bobby Schagen tot scoren kwamen, wat ademruimte. De IJslandse linkerhoekspeler werd met elf treffers topschutter van het spannende duel.

Door het resultaat gaat TBV Lemgo over Bergischer HC heen op de ranglijst en staat het negende in de Bundesliga. De concurrent op plaats tien, waar Jeffrey Boomhouwer heeft verlengd, komt zaterdagavond op bezoek bij HBW Balingen-Weilstetten in actie.

THW Kiel
Op tweede Pinkersterdag ontvangt TBV Lemgo de koploper in Duitsland: THW Kiel. De aanstaande gasten zijn woensdagavond door het PSG van Luc Steins uitgeschakeld in de Champions League.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie