TBV Lemgo wint Nederlandse clash in Bundesliga

0

TBV Lemgo is de winnaar geworden van een Nederlandse clash in de Bundesliga. De blauw-witten waren in Duitsland te sterk voor het gepromoveerde HSG Nordhorn-Lingen: 24-29.

In de EmslandArena ontmoetten zeven landgenoten elkaar. Zo ging Bobby Schagen op bezoek bij de club waar hij eens topschutter van de tweede Bundesliga werd. Ook zondagmiddag schoot de international door het maken van zes goals met scherp.

Namens HSG Nordhorn-Lingen maakte Patrick Miedema vier doelpunten. De spelmaker staat op de reservelijst voor het EK. In januari 2020 spelen de Oranjemannen het Europees kampioenschap.

Voor rust
Bij rust was het verschil al gemaakt: 11-17. Daar konden ook Bart Ravensbergen, Nicky Verjans en Toon Leenders in de tweede helft geen verandering in brengen. Dani Baijens scoorde eenmaal voor TBV Lemgo. Fabian van Olphen maakte zich namens de winnende partij zeer nuttig in de dekking.

Aan het begin van volgend kalenderjaar melden de internationals die actief zijn in Duitsland zich bij de nationale ploeg. In voorbereiding op het EK speelt Nederland een oefentoernooi in Zwitserland.

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here